יום חמישי, 27 באוקטובר 2011

מזון אורגני - במה כדאי להשקיע?

אם כבר אורגני אז במה שווה להשקיע??

מאת מעיין סבג חטואל dipl.acu קליניקת רגע לנשימה‏‏
אז אם כבר אנחנו משקיעים את כספנו ומרצנו ללכת לקנות ירקות ופירות מהשוק האורגני הנפלא שקיים בארצנו, במה כדאי ועלינו להתמקד והיכן אנו יכולים לחסוך ?


ע"פ תוצאותיו של תחקיר שנערך ע"י הארגון הסביבתי-בריאותי האמריקאי,
נמצאו פירות וירקות היותר רגישים לספיגת חומרי הדברה וירקות ופירות שהם פחות רגישים ולכן גם פחות מסוכנים בצריכתם הרגילה - לא אורגנית,
מטרת התחקירהיתה לקבוע אילו מהפירות והירקת שאנו אוכלים הם בעלי נערכים הגבוהים ביותר של שאריות חומרי הדברה, ללא קשר לשטיפת הירקות.
המזונות הללו בעלי ריקמה דקה ו/או שטח פנים גדול יותר ולכן נוטים לספוג לתוכם יותר חומרי הדברה.

אל לנו לשכוח שאכילת ירקות ספוגים בחומרי הדברה ובעצם בכימיקלים מסכנים את בריאותנו, יש מחקרים המראים קשר בין חומרי הדברה למחלות כמו סרטן, הפרעות קשב וריכוז, הפרעות מערכת העצבים, פגיעה במערכת החיסון, ומחלות עור.
ובכן מדוע להעמיס על גופנו בניקוז רעלים מהגוף אם אנו יכולים לרכוש מוצרים אורגנים
ובכן התוצאות:
הירקות שכדאי לנו להשקיע בקניה אורגנית
סלרי
אפרסק
תות
תפוח
אוכמניות

נקטרינות
פלפל
תרד
דובדבנים
תפוחי אדמה
ענבים
חסה
עלים ירוקים

הירקות והפירות שלא נמצאו / נמצאו מעט שאריות חומרי הדברה שאנו יכולים לקנות בשוק הרגיל והזול יותר:
אבוקדו
תירס
מנגו
אננס
אפונה
אספרגוס
קיווי
חציל
כרוב
מלון
אבטיח
אשכולית
בטטה
בצל יבש
בצל ירוק

מעיין סבג חטואל
מטפלת מוסמכת
רפואה סינית | ארומתרפיה
קליניקה רגע לנשימה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה